CONTINUARE 1-DREPT COMERCIAL.CONTRACTE

In jos

CONTINUARE 1-DREPT COMERCIAL.CONTRACTE

Mesaj  Admin la data de Sam Ian 12, 2008 5:36 pm

31) Participanții la asociațiunea în paricipațiune:
1 au acțiuni nominative;
2 nu au drept de proprietate asupra lucrurilor puse în asociațiune chiar dacă ei le-au
cumpărat;
3 trebuie să se înregistreze ca acționari la registrul comerțului.
ANS: 2
32) Asociația de asigurare mutuală:
1 este o asociație nonprofit;
2 este o asociație constituită pe bază de acord tacit în vederea contractării unei asigurări
colective;
3 este constituită cu scopul de a împărți între asociați pierderile cauzate prin riscurile care
constituie obiectul asociațiunii.
ANS: 3
33) Care dintre următoarele condiții este cerută, printre altele, pentru ca o persoană fizică să devină
comerciant:
1 să aibă un spațiu pentru expunerea și vânzarea produselor;
2 să aibă studii superioare, liceale sau profesionale;
3 să săvârșească acte de comerț ca profesie obișnuită.
ANS: 3
34) Societatea comercială dobândește calitatea de comerciant:
1 din momentul constituirii cu respectarea condițiilor prevăzute de lege;
2 din momentul realizării acordului de voință al celor care o constituie;
3 din momentul semnării actului constitutiv la notarul public.
ANS: 1
35) Dovedirea calității de comerciant în cazul societăților comerciale se face:
1 prin vărsarea aportului social;
2 cu actul constitutiv;
3 prin constituirea societății în condițiile legii.
ANS: 3
36) Dintre obligațiile profesionale ale comercianților face parte:
1 obligația ca acționarii să fie solvabili;
2 obligația de a avea vad comercial;
3 obligația de publicitate prin înregistrarea la registrul comerțului.
ANS: 3
45)Fondul de comerț:
1 este fondul de marfă necontractat încă în scop de vânzare de un comerciant;
2 este un ansamblu de bunuri mobile și imobile, corporale și necorporale pe care
comerciantul îl afectează activității comerciale în scopul atragerii de clienți și implicit
obținerii de profit;
3 este numai fondul de marfă care poate aduce profit.
ANS: 2
46) Firma comerciantului:
1 este un element al fondului de comerț;
2 este un element decorativ;
3 este un element pentru stabilirea identității patronului.
ANS: 1
47) Fondul de comerț:
1 nu poate fi înstrăinat;
2 nu poate face obiectul dreptului de proprietate;
3 poate fi transmis ca aport într-o societate comercială.
ANS: 3
57)Sistemul obiectiv are in vedere:
1 persoana, urmand sa se aplice numai operatiunilor efectuate de profesionisti
2 comercialitatea
3 persoana, urmand sa se aplice toturor operatiunilor
4 toate raspunsurile sunt corecte
58) Sistemul subiectiv are in vedre
1 persoana
2 comercialitatea
3 atat persoana cat si comercialitatea
59) Codul comercial este impartit in:
1 2 carti
2 3 carti
3 4 carti
4 nu este impartit in carti
60) Izvoarele formale ale dreptului comercial pot fi:
1 specifice dreptului civil
2 specifice dreptului comercial
3 toate
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 224
Varsta : 32
Data de inscriere : 08/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://sja-bv.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum